Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Május 10. 08:29, kedd | Helyi
Forrás: TMKI

Flórián napi ünnepségen adtak át kitüntetéseket

Flórián napi ünnepségen adtak át kitüntetéseket

Miklós Roland, a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokhelyettese plakettet, Lukács Balázs tűzoltó százados, a Bonyhádi Katasztrófavédelmi Őrs őrsparancsnoka dísztárgyat vehetett át

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Tolna Megyei Tűzoltószövetség, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Dombóvár város önkormányzata május 7-én rendezték meg a Szent Flórián napi megyei, valamint Dombóvár tűzvédelmének 140. évfordulója alkalmából szervezett ünnepséget. A rendezvény a tűzoltólaktanyában vette kezdetét, ahol Szabó Jenő tű. ezredes dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes megyei igazgatóhelyettestől átvette az új, IVECO MAGIRUS típusú magasból mentő szer kulcsát. Az ünnepélyes kulcsátadást követően a hivatásos tűzoltóság és a környék önkéntes tűzoltó egyesületeinek járművei egymás mögött, hosszú sorban indultak útnak, az Erzsébet utcai Flórián szobor megkoszorúzásához. Később a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség elismeréseket és jutalmakat adott át.

A Tolna Megyei Tűzoltószövetség 2008-ban emlékplakettet alapított a Szövetség és Tagszervezeteiben kimagasló tevékenységet nyújtó hivatásos, önkéntes és létesítményi tűzoltók, valamint az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjainak. Az ünnepségen eredményes munkásságáért Miklós Roland, a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokhelyettese vehetett át plakettet.

Dísztárgyat adományoztak továbbá a tűzvédelem terén kifejtett kiemelkedő munkájáért Lukács Balázs tűzoltó századosnak, a Bonyhádi Katasztrófavédelmi Őrs őrsparancsnokának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás