Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Április 16. 13:12, szombat | Helyi
Forrás: www.bonyhad.hu

A holokauszt áldozataira emlékeztek

A holokauszt áldozataira emlékeztek

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezést a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ az emléknap előestéjén, pénteken.

Mint elhangzott, 1944-ben a náci megszállókkal együttműködő magyar közigazgatás és rendvédelem tagjai április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását az akkori Magyarország kárpátaljai területén. A Magyar Országgyűlés 2000-ben – emlékül és okulásul – április 16-át a Holokauszt Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította.

Kezdésként Ambláczky Eszter, a Wing Singers Gospel Choir énekese adott elő két gyönyörű dalt – Ferenc Daniella zongorakíséretével, majd dr. Szőts Zoltán, a Völgységi Múzeum igazgatója osztotta meg gondolatait a hallgatósággal.

A program zárásaként megkoszorúzták a jelenlévők a bonyhádi zsidóság emlékére 2014-ben, a holokauszt 70. évfordulója alkalmából állított, Pasitka Hermann, a Soha Többé Soá! Alapítvány társalapítója által tervezett emlékművet. A város vezetése nevében Filóné Ferencz Ibolya polgármester és Kovács Ferenc önkormányzati képviselő rótta le tiszteletét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.